Deze bijzondere bestemmingen zijn spotgoedkoop

Iedereen gaat er wel graag eens tussenuit. Maar jammer genoeg kost een vakantie geld, soms zelfs veel geld als je echt eens naar een verre bestemming wil reizen. Maar toch hoeft een vakantie niet altijd zeer duur te zijn, om een bijzondere vakantie te kunnen meemaken. Zelf probeer ik ook steeds op zoek te gaan naar een leuke vakantiebestemming, die niet zo veel geld blijkt te kosten. Na heel wat research heb ik ondertussen mooi lijstje kunnen aanleggen van bijzondere vakantiebestemmingen die eigenlijk wel niet zo heel bekend zijn, maar ook niet zo veel geld kosten om er heen te reizen. Uit dat lijstje heb ik er enkele van mijn favoriete gekozen om met jullie te delen:

Hongarije

Volgens kenners wordt Hongarije wel eens het meest exotische land van Europa genoemd. Waarom? Omdat de Hongaren eten en drinken erg weten te appreciëren. Het land heeft zoveel te bieden, dat het een erg interessante vakantiebestemming blijkt te zijn. Om je reis aan Hongarije helemaal compleet te maken maak je best nog een tussenstop in de hoofdstad Boedapest om er enkele dagen de pracht van de stad aan de Donau te ontdekken. Bovendien kun je er ook heel erg goedkoop eten en drinken, wat altijd mooi meegenomen is.

Montenegro

Nog verder naar het Oosten ligt het prachtige land Montenegro. Zelf ben ik er (tot mijn grote vreugde) al twee keer op reis geweest, en ik telkens was ik echt onder de indruk. Montenegro heeft zo’n diversiteit, die je maar in weinig landen terugvindt. Prachtige bergen, mooie stranden, typische dorpjes, … Bovendien zijn de lokale inwoners erg vriendelijk en kun je er net als in Hongarije zeer goedkoop eten en drinken. Ook hier mag je een bezoek aan de hoofdstad Podgorica zeker niet overslaan. De prachtige Romeinse villa’s, kloosters en kerken zijn zeker en vast een bezoek waard.

Cambodja

Nergens kun je zo goedkoop overnachten als in Cambodja. Voor slechts enkele euro’s kun je er verblijven in een prachtig hotel, inclusief ontbijt. Ook ‘s avonds kun je er super lekker eten voor slechts enkele euro’s. Vooral voor iedereen die van natuurvakanties houdt is Cambodja een echte aanrader. De vele verschillende wandelroutes doorheen prachtige parken en gebieden vind je nergens anders. Een tip kan zijn om op het einde van je vakantie eens te verblijven in een vijfsterren-luxe hotel, voor een zeer schappelijke prijs.

Westkust VS

Als natuurliefhebber moet je minimum één keer in je leven naar Amerika op reis geweest zijn. En bij voorkeur kies je dan voor een roadtrip langs de westkust van de Verenigde Staten. Ter plekke zijn er enorm veel mogelijkheden om er een mobilhome te huren en enkele van de vele gekende hoogtepunten van de Amerikaanse westkust te bezoeken zoals Zion, Yosemite, Death Valley, Los Angeles, San Francisco, …

Thailand

Een andere verre, maar goedkope bestemming is Thailand. De vlucht heen en terug naar Thailand zal hoogstwaarschijnlijk de normale prijs zijn, maar ter plekke kun je erg lekker eten en drinken voor zeer weinig geld. Bovendien is de natuur in Thailand werkelijk ongelofelijk. Thailand is niet voor niets hét land bij uitstek voor backpackers. Van de hectische omstandigheden in Bangkok kun je meteen doorreizen naar de rustgevende natuur van het noorden en de prachtige stranden van het zuiden.