Deze verre reizen staan op mijn verlanglijstje

Doorheen de jaren is reizen voor mij een hobby geworden. Zeker omdat ik nu deze blog opgestart heb, kan ik mij nog meer toeleggen op reizen. Dankzij deze blog is het voor mij mogelijk geworden om er mijn eigen, persoonlijke ervaringen te delen met iedereen die dat wil. Zelf heb ik al redelijk wat van de wereld gezien, maar zoals iedereen weet is de wereld groot en kun je in een mensenleven onmogelijk alles gezien hebben. Maar wat je wel kunt proberen is om zoveel mogelijk gezien te hebben. Vandaar ook dat reizen voor mij een hobby geworden is. Zelf heb ik, buiten reizen en het onderhouden van deze blog, weinig andere “echte” hobby’s, waardoor ik mij dus volledig toegelegd heb op het reizen.

Mijn verlanglijstje

Zoals ik al zei heb ik redelijk veel verschillende plaatsen in de wereld gezien. Toch zijn er nog heel wat plekken die ik zeker ooit eens wil bezoeken. Ik heb dan ook een echte “checklist” aangelegd met mogelijke bestemmingen die ik zeker ooit eens wil bezoeken:

Zuid-Afrika

De beelden van Zuid-Afrika die je te zien krijgt op televisie hebben mij overtuigd om er ooit eens op reis te gaan. Het lijkt me een prachtig land met een enorme diversiteit. Plekken zoals Robbeneiland, de Tafelberg, kaap de Goede Hoop en de populaire wijncultuur zijn staan hoog op mijn verlanglijstje.

China

Met meer dan één miljard inwoners is China veruit één van de meest drukbevolkte gebieden op onze planeet. De vele verschillende dialecten van het Chinees die er gesproken worden, de verschillende religies en uiteraard de uitgesproken cultuur van China in combinatie met de prachtige natuur maken van China een bestemming die ik absoluut wil zien.

Antarctica

Het klinkt cliché, maar Antarctica staat ook op mijn verlanglijstje. In tegenstelling tot China wonen er op Antarctica slechts 135 inwoners, grotendeels onderzoekers en wetenschappers die er permanent wonen. Naar Antarctica reis je best tijdens periode van november tot en met maart, omdat het er anders te koud is om rond te lopen. De dikke lagen ijs, de lage temperaturen en de vreemde diersoorten die er wonen spreken mij erg aan. Maar Antarctica spreekt mij ook erg aan vanwege het mysterieuze dat de bestemming met zich meebrengt.

Scandinavië

De Fjorden van Noorwegen, de meren van Finland en de prachtige natuur van Zweden. Scandinavië lijkt me de ideale bestemming voor een erg gevarieerde vakantie. Naast de prachtige natuur zijn er ook de erg gezellige steden en dorpen die tot de verbeelding spreken. Een groot voordeel van de drie Scandinavische landen is dat ze niet eens zo ver gelegen zijn om er heen te reizen. Een rondreis in Scandinavië kun je dus perfect met je eigen wagen doen, een erg groot voordeel dus want zo hoef je geen vlucht te boeken en kun je makkelijk uitkijken naar hotels waar je wil verblijven.