Mijn favoriete (goedkope) zonvakanties

Op reis gaan vindt iedereen wellicht leuk. Ook al is het bijvoorbeeld naar een bestemming eerder dichtbij huis, toch heb je steeds dat leuke gevoel dat je op reis bent en alle zorgen even aan de kant kunt zetten.Maar voor mij persoonlijk is een vakantie pas echt “vakantie” als ik op reis kan gaan naar een bestemming waar het echt mooi weer is en waar je dus volop kunt genieten van de warmte, het aangename klimaat, je geen zorgen hoeft te maken over welk weer het morgen zal zijn, … Kortom, dat je je echt helemaal geen zorgen hoeft te maken. Het enige minpunt aan zo’n vakantie is de prijs die je ervoor moet betalen. Wanneer je op reis wil gaan naar een bestemming waar het echt heel mooi weer is en waar je ook gewoon zeker kunt zijn van het weer, dan moet je daarvoor vaak redelijk wat geld betalen. Dus zoek je best een soort van gulden middenweg waardoor je toch op reis kunt gaan en er kunt genieten van het mooie weer, en toch niet al te veel geld moet betalen voor je vakantie. Ik zet enkele bestemmingen die ik eerder bezocht op een rijtje die voldoen aan deze criteria:

Mallorca

Een bestemming waar het bijna altijd goed weer is en waar je voor een relatief goedkope prijs heen kunt reizen, is het Spaanse Mallorca. Voor mij persoonlijk was het vooral de diversiteit van Mallorca die mij erg fascineerde. Zo zijn er niet alleen stranden waar je van de zon kunt genieten en heerlijk kunt luieren, maar het binnenland van Mallorca is echt prachtig. De ruwe bergen met de typische dorpjes waar je tijdens je uitstap kunt pauzeren door iets te drinken en tapas te eten in een typisch café: heerlijk.

Kreta

Het Griekse eiland Kreta is al jarenlang één van de meest populaire bestemmingen bij toeristen. Ook Belgische toeristen zijn erg vaak geziene gasten op het eiland. De reden hiervoor is erg simpel: het is er bijna altijd mooi weer, het is er niet duur en er is heel wat te doen. Kreta is het grootste eiland van de Griekse eilandengroep en het heeft echt alles in de aanbieding om er een onvergetelijke vakantie door te brengen. De prachtige stranden, de historische steden, de ongerepte natuur, … Zelf vind ik Kreta nu nog vaak een onderschat eiland. Heel veel mensen weten immers niet wat Kreta allemaal te bieden heeft.

Hurghada

De laatste tijd kwamen de Maghreblanden tot mijn grote spijt te vaak negatief in het nieuws. Deze landen lijden zwaar onder het negatieve nieuws en vooral de toeristische sector ziet hier erg van af. Hurghada bijvoorbeeld is een prachtige toeristische bestemming waar ik zelf een onvergetelijke vakantie beleefd heb. Deze charmante badplaats is al jarenlang erg gekend onder de Belgen en is de ideale vakantiebestemming voor iedereen die van watersporten houdt. Duiken kun je er bijvoorbeeld doen tussen de prachtige koraalriffen waar je echt ongelooflijke dingen zal zien. Ik zelf zag er bijvoorbeeld een hamerhaai, echt waar!

Dubrovnik

Iets meer naar het oosten toe ligt Kroatië met de hoofdstad Zagreb. Maar een andere mooie stad van Kroatië, Dubrovnik, is zeker en vast een echte aanrader. Tijdens de zomermaanden kan het in Dubrovnik echt wel zeer warm zijn, en kun je er op de prachtige stranden genieten van het heerlijke mediterrane klimaat. Het leuke aan Dubrovnik is dat het in vergelijking met bestemmingen zoals Kreta, Hurghada of Mallorca een stuk minder toeristisch is. Hierdoor heb je al snel een totaal ander gevoel dan bij die andere bestemmingen. Bovendien is het aanbod van activiteiten dat Dubrovnik te bieden heeft erg uitgebreid.

Kaapverdië

Een bestemming die de laatste jaren erg aan het opkomen is, is Kaapverdië. De eilanden van Kaapverdië liggen voor de kust van Gambia en zijn vooral gekend voor het vaste klimaat. Zeker als je niet zo graag erg lang in het vliegtuig zit, zoals ik, is Kaapverdië de ideale vakantiebestemming. Vooral tussen de maanden december en juni zijn de temperaturen op de eilanden echt ideaal. Wat er erg speciaal is aan de eilandengroep, is dat er weinig tot geen begroeiing is zoals bijvoorbeeld palmbomen. Voor wie het graag wat actiever heeft raad ik zeker aan om de eilandjes per boot of per binnenlandse vlucht te verkennen.

Tips om een goedkope zonvakantie te boeken

Een reis boeken naar één van de bovenstaande bestemmingen betekent automatisch al dat je voor een zeer redelijke prijs op reis kunt gaan. Maar toch zijn er nog enkele tips waardoor je mogelijk nog goedkoper je reis naar de zon kunt boeken:

Ga op zoek naar vroegboekkortingen

Heel wat reisorganisaties geven tijdens een bepaalde periode straffe vroegboekkortingen weg indien je beslist om tijdens die periode je reis te boeken naar één van de bestemmingen die vermeld staan in de promotie. Waarom doen ze dit? Omdat de reisbureau’s zo snel mogelijk hun aangekocht plaatsen in zowel het vliegtuig als in de verschillende hotels willen bezetten met toeristen. Hoe vroeger de reisorganisaties zeker zijn dat hun aangekochte plekken bezet zijn, hoe beter. Op die manier weten ze zeker dat ze geen verlies zullen maken. Zijn er naar het einde van de vakantieperiode toch nog plaatsen over, dan kun je weer profiteren van last minutes.

Vergelijk de prijzen

Zoals bij alles is het ook bij het boeken van een reis erg belangrijk om de verschillende prijzen met elkaar te vergelijken. Vaak kun je bij de ene reisorganisatie een reis boeken voor een bepaald bedrag, terwijl je bij de andere reisorganisatie dezelfde reis kunt boeken voor een goedkoper bedrag. Daarom is vergelijken erg belangrijk!

Boek een last minute

Bij een last minute geldt eigenlijk hetzelfde als bij een vroegboekactie. Het grote verschil is dat je bij een last minute wacht tot enkele dagen voor je vertrek om je reis te boeken. Vaak zelfs tot slechts 2 of 3 dagen voor vertrek, erg kortbij dus. Maar doordat je zo kort bij je vertrek je reis boekt, profiteer je wel vaak van ongeziene kortingen en kun je voor een zeer goedkope prijs op reis gaan.