Mijn favoriete natuurreizen in Europa

Wanneer ik op vakantie ben, dan wil ik echt helemaal tot rust komen. Zelf heb ik een vrij drukke job, waardoor ik regelmatig eens nood heb aan een deugddoende en vooral rustgevende vakantie.Voor mij is de ideale vakantie dan ook een vakantie in de vrij natuur. Dit geeft je de mogelijkheid om echt helemaal eens je gedachten te verzetten en je hoofd helemaal leeg te maken. Bovendien kost een natuurvakantie ook een stuk minder dan een gewone, traditionele vakantie waarbij je op hotel verblijft. Een ander groot voordeel is dat er heel wat prachtige bestemmingen binnen Europa zijn om er de ideale natuurvakantie door te brengen. Ik geef je alvast mijn top 5 van favoriete natuurreizen in Europa.

Zweden

Iedereen die van de natuur houdt, moet zeker ooit eens naar Zweden op reis gaan. Zowel tijdens de zomer als tijdens de winter is Zweden de ideale bestemming voor een natuurvakantie. In de winter is het er uiteraard wel een stuk kouder dan tijdens de zomerperiode. Bovendien is het aanbod van activiteiten tijdens de winterperiode ook erg verschillend in vergelijking met de activiteiten tijdens de zomermaanden. Zweden kun je makkelijk met de auto bereiken via Duitsland en de overzetboot vanuit Denemarken. De natuur in Zweden is zo sterk aanwezig, dat je na enkele weken nog niet alles gezien zal hebben.

Noorwegen

Grenzend aan Zweden ligt Noorwegen, nog zo’n prachtig land dat heel wat te bieden heeft. Zeker wanneer je in Zweden bent, kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om ineens door te reizen naar buurland Noorwegen. Wanneer je aan Noorwegen denkt, dan denk je automatisch aan de prachtige beelden van de indrukwekkende Fjorden. Maar naast de Fjorden heeft Zweden ook gewoon een ongerepte natuur. De kans dat je tijdens je reis wilde dieren ziet is er bovendien erg groot!

Kroatië

Een land dat de voorbije jaren erg toeristisch is geworden, maar daarom zeker niet minder mooi, is Kroatië. Er zijn weinig landen waar de natuur zo mooi is, als in Kroatië. Voor mij persoonlijk is het vooral de verscheidenheid die de natuur te bieden heeft, die het land zo interessant maakt. Je vindt er niet alleen bergen, maar ook meren, een prachtige zee, stranden, indrukwekkende bossen, … Kortom, iedereen vindt er wel iets. Bovendien kan het er in de zomer erg mooi weer zijn en heerst een eerder droog klimaat. Mooi meegenomen is dat de bevolking er erg gastvrij is.

Spanje

Wil je tijdens je reis toch kunnen genieten van mooi weer? Dan blijft Spanje de ideale bestemming, ook voor natuurliefhebbers. Uiteraard denk je bij het horen van Spanje meteen aan de drukbevolkte Costa’s, maar toch heeft Spanje nog heel wat andere zaken in de aanbieding. De Spaanse regio Navarra bijvoorbeeld is de ideale mix van geschiedenis, cultuur en natuur. Wie van wandelen houdt kan er meteen ook een stuk bewandelen van de populaire pelgrimsroute naar Santiago de Compostela.

Schotland

De ultieme bestemming voor heel wat natuurliefhebbers is Schotland. De natuur is er fantastisch en erg toeristisch is het er niet. Het landschap in Schotland wordt vooral gekenmerkt door de groene bergen, de vele meren, de groene valleien en de oude kastelen en ruïnes verspreid in het landschap. Vooral de Westelijke Hooglanden ten noordwesten van Schotland zijn een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar de ideale bestemming voor een natuurvakantie. Dit enorme nationaal park met een prachtig landschap.