Reisverslag: natuurvriendelijk verblijf in Molenheide

Zelf ben ik een echte natuurliefhebber en daarom probeer ik steeds zoveel mogelijk rekening te houden met de natuur, ook wanneer ik op reis ga. Dan probeer ik om er bijvoorbeeld een bestemming uit te kiezen waar de natuur centraal staat en waar er redelijk wat activiteiten in de natuur te beleven zijn. Enkele weken terug ben ik samen met mijn vrouw en twee kinderen op weekend geweest naar Molenheide. Dit is een kindvriendelijk bungalowpark/camping in Houthalen-Helchteren.

Prachtig park in groene omgeving

Waarom Molenheide vraag je je wellicht af? Wel, van heel veel mensen die ik ken had ik heel wat positieve reacties vernomen over het park, de ligging en de faciliteiten. Bovendien krijgt het park een mooie score van 8,9 op de populaire reiswebsite Zoover, wat mij meteen overtuigd heeft. Molenheide is een kindvriendelijk bungalowpark gelegen in de prachtige, groene streek rond Houthalen-Helchteren.

Alles wat je nodig hebt

Voor mijn kinderen was het de allereerste keer dat ze in een echte bungalow zouden verblijven. Daarom wisten ze niet echt wat ze nu moesten verwachten… Eens aangekomen aan ons huisje, een bungalow van het type Relaxis, waren ze echter meteen overtuigd. De bungalow biedt plaats aan 4 personen en is een vrijstaande bungalowmet een gezellige haard en alle faciliteiten die je nodig hebt zoals televisie, wifi internet, keuken, vaatwas, …

Heel wat leuke activiteiten

Dat Molenheide een kindvriendelijk park is, was meteen te merken toen we er aankwamen. We kregen een overzicht van alle mogelijke indoor- en outdoorfaciliteiten, en mijn kinderen waren meteen overtuigd. Het park heeft ongeveer 20.000 vierkante meter aan overdekte faciliteiten, ideaal dus voor een verblijf, ook tijdens de winterperiode.

Enorm zwemparadijs

Het grote zwemparadijs Aquapolis van Molenheide was voor mij persoonlijk één van de hoogtepunten van de vakantie. Samen met de kinderen kun je er gezellig ravotten in de 4 ruime zwembaden. De verschillende glijbanen en het subtropisch zwembad maken het zwemparadijs helemaal af. Het leuke is dat je bij het inchecken een dagkaart ontvangt voor het subtropische zwembad.

Wacht niet te lang om te boeken

Toen wij ons verblijf bij Molenheide hadden geboekt, konden we profiteren van een leuke vroegboekkorting, omdat we redelijk vroeg op het jaar geboekt hadden. Maar bij elke schoolvakantie geeft Molenheide je de mogelijkheid om te profiteren van leuke vroegboekkortingen. Daarom is vroeg boeken een gouden tip!